Főtt csülök
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 1 db füstölt csülök
  • pár gerezd fokhagyma
Leírás
  1. A csülköt megmossuk.
  2. Fazékba tesszük, annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje. Fedővel letakarjuk.
  3. Szép lassan, gyöngyözve főzzük. Kb. 2 óra elteltével hozzáadjuk a fokhagymát.
  4. Még egy órát főzzük. (Nekem 3 óra alatt puhára főtt, de nem volt se túl nagy, se túl száraz a hús.)
  5. Villával megszúrjuk, ha könnyedén belemegy a húsba a villa, akkor készen is vagyunk.
  6. Kivesszük a húst a főzővízből, lecsepegtetjük és tálaljuk.
Megjegyzés
Friss kenyérrel, főtt tojással, friss zöldségekkel tálaltam.
A levét semmiképpen ne öntsük ki, felhasználhatjuk leves főzésére. pl. bableves, sárgaborsóleves, lencseleves, de kocsonyát is készíthetünk belőle. Természetesen sózás előtt ajánlott megkóstolni, hogy mennyire sós. Nekem ez a csülök, most egyáltalán nem volt sós, de találkoztam már olyannal, aminek a levét nem tudtam felhasználni, mert túl sós volt.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/fott-csulok/