Natúr zöldségchips
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 8 db nagyobb cékla
Leírás
  1. A céklákat megmossuk, meghámozzuk, négybe vágjuk, vékonyra szeleteljük.
  2. Három db tepsit sütőpapírral letakarunk.
  3. A vékonyra szeletelt céklát a tepsikre tesszük.
  4. Légkeveréses sütőben 50 fokon, kb. 4 óra alatt szárítjuk. A sütő ajtaját kicsit nyitva hagyjuk, vagy egy fakanállal kitámasztjuk.
  5. Sütés közben megcseréljük és átfordítjuk a tepsiket, hogy egyenletesen száradjanak.
  6. Miután kihűlt, finom, céklachips-et kapunk.
  7. Légmentesen záródó dobozban tároljuk.
  8. Egy dologra nagyon figyelni kell, hogy ha nem száradt ki teljesen, akkor tálcán még tovább kell szárítani, nedvesen nem lehet dobozolni, mert megpenészedik. .
Megjegyzés
Ez a 8 db cékla éppen a 3 tepsire fért rá.
Készítettem sárgarépából és zellerből is egy-egy tepsivel, azok is nagyon finomak lettek. A zellert hosszúkásra vágtam, a répát karikára.
Persze csak akkor lesz jóízű a chipsünk, ha már a friss zöldség is finom ízű. Gondolok itt az édeskés nyers répára és a jóízű céklára. Sajnos ez lutri, hogy milyet tudunk venni, de ha nem túl jóízű, pl. a céla nyersen, akkor készítsünk inkább belőle céklasalátát. A céklasalátát úgy is ízesíteni fogjuk. :-)
A cékla hámozását gumikesztyűben csináltam, hogy ne fogja be a bőrömet.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/natur-zoldsegchips-az-egeszseges-ropogtatnivalo/