Sajtkockás krumplis pogácsa
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Tésztához:
  • 550 g liszt
  • 450 g maradék burgonyapüré
  • 3 kk. só (ízlés szerint)
  • 25 g friss élesztő vagy 1 cs. szárított (7g)
  • 100 g házi sertészsír
  • 150 g tejföl
  • 1 tojás
  • 200 g sajt kockára vágva
Tetejére:
  • 1 tojás kenni
Leírás
  1. A kétféle sajtot kis kockákra vágtam.
  2. Volt 450 g maradék burgonyapürém (vajjal tejjel készült), ehhez adtam az összes többi hozzávalót és a dagasztógép üstjébe tettem. (A szárított élesztőt csak rászórtam a lisztre.) Kb. 10 percig dagasztotta a gép.
  3. Letakarva félretettem kelni.
  4. Kb. 2 órát pihent, mert kissé hűvös volt a konyhában.
  5. Lisztezett felületre borítottam, kissé átgyúrtam, majd elnyújtottam, tetejét bevágtam, szaggattam és sütőpapírral borított tepsire tettem őket.
  6. A pogik tetejét tojással megkentem.
  7. A sütőt 210 fokra előmelegítettem, addig a pogik a pulton pihentek. (Kb. 20 percet.)
  8. Majd kb. 20 perc alatt készre sütöttem őket a 210 fokos sütőben.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 31 db pogi lett. Egy tepsire tettem őket, sütésnél kicsit összenőttek.
A pogi belseje nagyon puha, kívül belül sajtdarabok, az alja kissé ropogósra sütve, mert úgy szeretjük. Még másnap is finom puha a zsírtól és a krumplitól. :-)
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/sajtkockas-krumplis-pogacsa/