Zabpelyhes gombafasírt
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Fasírthoz:
  • 2-3 ek. olaj
  • 200 g vöröshagyma
  • 500 g gomba
  • bors
  • zöldpetrezselyem
  • 6 ek. zabpehely
  • 1 tojás
Forgatni:
  • 3-4 ek. zabpehely
Sütni:
  • kis kocka vaj vagy kókuszolaj
Leírás
  1. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Én késes aprítóval hamar letudtam ezt a feladatot.
  2. A gombát megpucoljuk, alaposan, több léből megmossuk, lecsepegtetjük. Daraboljuk. (Megpróbáltam ezt is az aprítóval, de nagyon apró lett, vagy nagy darabokban maradt. Úgyhogy egy része ilyen lett a gombámnak, a többit kézzel összevágtam.)
  3. A hagymát és a gombát olajon dinszteljük, sózzuk, borsozzuk, lepirítjuk. Amikor már elsült a leve, hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet.
  4. Lehúzzuk a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk.
  5. Hozzáadjuk a 6 ek. zabpelyhet és a tojást, összegyúrjuk, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük fél órára pihenni.
  6. Formázzuk, majd zabpehelybe forgatjuk. (Nekem 8 méretes darab lett.)
  7. Teflonos serpenyőben kis vajon vagy kókuszolajon pár perc alatt mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/zabpelyhes-gombafasirt/