A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Én késes aprítóval hamar letudtam ezt a feladatot.
A gombát megpucoljuk, alaposan, több léből megmossuk, lecsepegtetjük. Daraboljuk. (Megpróbáltam ezt is az aprítóval, de nagyon apró lett, vagy nagy darabokban maradt. Úgyhogy egy része ilyen lett a gombámnak, a többit kézzel összevágtam.)
A hagymát és a gombát olajon dinszteljük, sózzuk, borsozzuk, lepirítjuk. Amikor már elsült a leve, hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet.
Lehúzzuk a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk.
Hozzáadjuk a 6 ek. zabpelyhet és a tojást, összegyúrjuk, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük fél órára pihenni.
Formázzuk, majd zabpehelybe forgatjuk. (Nekem 8 méretes darab lett.)
Teflonos serpenyőben kis vajon vagy kókuszolajon pár perc alatt mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/zabpelyhes-gombafasirt/