Tejfölös karfiolleves
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Leveshez:
  • olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 fej karfiol
  • 1 kisebb sárgarépa
  • 1 nagyobb burgonya
  • 1-1 paradicsom és paprika
  • bors
Habaráshoz:
  • 4 kanál tejföl
  • 2 kanál liszt
Leírás
  1. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. (Én késes aprítóval vágtam össze.) A répát megpucoljuk, karikára vágjuk.
  2. A hagymát és a répát kis olajon megdinszteljük.
  3. Közben a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A burgonyát megpucoljuk, kis kockára vágjuk. Paradicsomot és a paprikát megmossuk.
  4. A dinsztelt zöldségekhez hozzáadjuk a karfiolt, krumplit, paradicsomot, paprikát. Sózzuk és borsozzuk, 2,5 liter vízzel felöntjük. (Ha van maradék zöldség alaplevünk vagy húslevesünk azt is nyugodtan használhatjuk.)
  5. Kb. 20 percig főzzük, vigyázva, nehogy túl puha legyen a karfiol.
  6. Majd habarást készítünk: a tejfölt és a lisztet összekeverjük, rámerünk a leves forró levéből, elkeverjük. (Ha esetleg csomós habverővel vagy mixerrel csomómentesre keverjük.)
  7. A habarást hozzáöntjük a leveshez és készre forraljuk.
Megjegyzés
Elég nagy adag, étvágytól függően kb. 6-7 embernek elegendő.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/tejfolos-karfiolleves/