Fügés keksz
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 50 g zabpehely
  • 50 g teljes kiőrlésű rozsliszt
  • csipet só
  • ½ kk. sütőpor
  • 60 g vaj
  • 60 g méz
  • 1 db L méretű tojás
  • 100 g friss füge (5-6 db mérettől függően)
Leírás
  1. A száraz hozzávalókat, kimérjük, összekeverjük.
  2. A száraz anyagokhoz hozzáadjuk a vajat, a mézet, a tojást és a kockára vágott fügét, amivel alaposan összedolgozzuk a tésztát.
  3. Egy nejlonon tömörítjük, megformázzuk a masszát, végül 30-60 percre mélyhűtőbe tesszük.
  4. A hűtési idő leteltével, deszkán 2-3 mm vastagra szeleteljük. Majd sütőfóliával borított tepsire tesszük a kekszeket.
  5. Hideg sütőben indítva 190 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. (Ha meleg a sütőnk rövidebb idő elegendő neki.)
Megjegyzés
26 db kis keksz lett ebből a mennyiségből. Pont egy tepsire ráfért.
Zárható dobozban hosszabb ideig eltartható.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/fuges-keksz/