Fügés keksz
Munka:
Várakozás:
Összesen:
- 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 50 g zabpehely
- 50 g teljes kiőrlésű rozsliszt
- csipet só
- ½ kk. sütőpor
- 60 g vaj
- 60 g méz
- 1 db L méretű tojás
- 100 g friss füge (5-6 db mérettől függően)
- A száraz hozzávalókat, kimérjük, összekeverjük.
- A száraz anyagokhoz hozzáadjuk a vajat, a mézet, a tojást és a kockára vágott fügét, amivel alaposan összedolgozzuk a tésztát.
- Egy nejlonon tömörítjük, megformázzuk a masszát, végül 30-60 percre mélyhűtőbe tesszük.
- A hűtési idő leteltével, deszkán 2-3 mm vastagra szeleteljük. Majd sütőfóliával borított tepsire tesszük a kekszeket.
- Hideg sütőben indítva 190 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. (Ha meleg a sütőnk rövidebb idő elegendő neki.)
26 db kis keksz lett ebből a mennyiségből. Pont egy tepsire ráfért.
Zárható dobozban hosszabb ideig eltartható.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/fuges-keksz/
3.5.3218