Jó Reggelt keksz házilag, áfonyás-fahéjas
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 50 g finomliszt
  • 50 g zabpehely
  • 50 g teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 50 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • csipet só
  • 1 kk. sütőpor
  • 1 tk. fahéj (4-5 g)
  • 60 g aszalt áfonya
  • 60 g vaj
  • 60 g méz
  • 1 db L méretű tojás
Leírás
  1. A száraz hozzávalókat, kimérjük, összekeverjük.
  2. A száraz anyagokhoz hozzáadjuk az áfonyát, a vajat, a mézet, a tojást, amivel alaposan összedolgozzuk a tésztát. (Ha száraznak érezzük a tésztát 1-2 evőkanál tejet adunk hozzá. Nekem nem kellett hozzá.)
  3. Egy nejlonon jól összetömörítjük, megformázzuk a masszát, végül 30-60 percre mélyhűtőbe tesszük.
  4. A hűtési idő leteltével, deszkán 2-3 mm vastagra szeleteljük. Ha szükséges a kezünkkel kicsit megformázhatjuk a szeleteket. Majd sütőfóliával borított tepsire tesszük a kekszeket.
  5. Hideg sütőben indítva 190 fokon kb. 18 perc alatt készre sütjük. (Ha meleg a sütőnk rövidebb idő, 14-15 perc elegendő neki.)
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből nekem 14 db keksz lett. Természetesen lehet máshogy is formázni, kinek milyen forma tetszik, vagy melyiket egyszerűbb elkészíteni.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/jo-reggelt-keksz-hazilag-afonyas-fahejas/