Jó reggelt keksz házilag - diós, aszalt szilvás
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 50 g zabpehely
  • 50 g teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 50 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 50 g darált dió
  • csipet só
  • 1 kk. sütőpor
  • 60 g aszalt szilva
  • 60 g vaj
  • 80 g méz
  • 1 db L méretű tojás
Leírás
  1. A diót ledaráljuk vagy késes aprítóban aprítjuk.
  2. Az aszalt szilvát kockára vágjuk.
  3. A száraz hozzávalókat, kimérjük, összekeverjük. Hozzá keverjük az aszalt szilvát is.
  4. A száraz anyagokhoz hozzáadjuk a vajat, a mézet, a tojást, amivel alaposan összedolgozzuk a tésztát. (Ha száraznak érezzük a tésztát 1-2 evőkanál tejet adunk hozzá.)
  5. Egy nejlonon jól összetömörítjük, megformázzuk a masszát, végül 30-60 percre mélyhűtőbe tesszük.
  6. A hűtési idő leteltével, deszkán 2-3 mm vastagra szeleteljük. Ha szükséges a kezünkkel kicsit megformázhatjuk a szeleteket. Majd sütőfóliával borított tepsire tesszük a kekszeket.
  7. Hideg sütőben indítva 190 fokon kb. 18 perc alatt készre sütjük. (Ha meleg a sütőnk rövidebb idő, 14-15 perc elegendő neki.)
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből nekem 15 db keksz lett. Természetesen lehet máshogy is formázni, kinek milyen forma tetszik, vagy melyiket egyszerűbb elkészíteni.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/jo-reggelt-keksz-hazilag-dios-aszalt-szilvas/