A lisztet átszitáljuk, szárazanyagokat egy tálban összekeverjük, hozzámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a langyos tejet és a vajat.
Dagasztjuk. Amikor szép egynemű és fényes a tészta, letakarva, huzatmentes helyre félretesszük kelni.
Töltelék elkészítése:
A gombát megtisztítjuk, szeleteljük, kis olajon megpirítjuk. Addig pirítjuk, míg teljesen el nem fő a leve és imitt-amott pirosas színe nem lesz.
A sonkát kockára vágjuk.
Sajtokat lereszeljük.
Kukorica levét leöntjük.
Lepény összeállítása:
Ha a tészta duplájára kelt, két részre osztjuk, ¼ - ¾ arányban.
A ¾ nagyságú tésztát nagy tepsi méretűre kinyújtjuk, sütőpapírral borított tepsire tesszük, rátesszük a feltétet, én most sonkát, kukoricát, gombát és sajtot.
Végül az ¼ rész tésztát kinyújtjuk, de csak a fele szélességű legyen, majd a tészta rácsozóval hengereljük, a tésztát a lepény tetejére tesszük, széthúzzuk. Így lesz olyan széles, mint a töltelékkel fedett lap.
Kb. 20 percet pihen a lepény a konyhapulton, míg a sütőt előmelegítjük.
Sütés:
Előmelegített sütőben 190 fokon 25 percig sütjük.
Amikor szép pirosra sült, kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd ízlés szerint szeleteljük.
Megjegyzés
A tepsi mérete: 40 x 34 cm.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/racsos-lepeny/