Tejfölös krumplifőzelék
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 1 kg krumpli
  • víz
  • babérlevél
  • 3-4 ek. tejföl
  • 3 ek. liszt
  • 1 kk. cukor
  • 1 kk. ecet
Leírás
  1. A krumplit megtisztítjuk, karikára vágjuk. Elég nagyok voltak, így negyedbe vágtam, utána karikáztam.
  2. Egy kisebb fazékba tesszük, felöntjük vízzel, úgy hogy ellepje, sózzuk, babérlevéllel fűszerezzük.
  3. Krumpli fajtájától függően 15-20 perc alatt puhára főzzük.
  4. Közben habarást készítünk: Egy kis tálba tejfölt és lisztet teszünk, csomómentesre keverjük, hozzámerünk a főzelék levéből, elkeverjük (ha esetleg csomós habverővel vagy botmixerrel simára keverjük) majd az egészet a főzelékhez öntjük és pár perc alatt készre forraljuk.
  5. Még pár percig forraljuk, besűrítjük. Közben ízlés szerint cukorral és ecettel ízesítjük.
Megjegyzés
Feltétnek sokféle finomság kerülhet mellé vagy a tetejére: sült virsli, sült kolbász, fasírt, sült hús, pörkölt, tükörtojás, rántott párizsi...
Ez a mennyiség 2 személy részére elegendő.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/tejfolos-krumplifozelek/