A krumplit megtisztítjuk, karikára vágjuk. Elég nagyok voltak, így negyedbe vágtam, utána karikáztam.
Egy kisebb fazékba tesszük, felöntjük vízzel, úgy hogy ellepje, sózzuk, babérlevéllel fűszerezzük.
Krumpli fajtájától függően 15-20 perc alatt puhára főzzük.
Közben habarást készítünk: Egy kis tálba tejfölt és lisztet teszünk, csomómentesre keverjük, hozzámerünk a főzelék levéből, elkeverjük (ha esetleg csomós habverővel vagy botmixerrel simára keverjük) majd az egészet a főzelékhez öntjük és pár perc alatt készre forraljuk.
Még pár percig forraljuk, besűrítjük. Közben ízlés szerint cukorral és ecettel ízesítjük.
Megjegyzés
Feltétnek sokféle finomság kerülhet mellé vagy a tetejére: sült virsli, sült kolbász, fasírt, sült hús, pörkölt, tükörtojás, rántott párizsi... Ez a mennyiség 2 személy részére elegendő.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/tejfolos-krumplifozelek/