A tepsit sütőpapírral kibéleljük vagy vajazzuk, lisztezzük. Én jobban szeretem a papírt, kevesebbet kell mosogatni.
A maradék kalácsot szeletekre vágjuk, majd felkockázzuk. Nem kell túl apróra, kb. 3 cm-es darabokra vágtam.
A darált mákot összekeverjük a porcukorral.
A pudingot hagyományos módon elkészítjük: a pudingport egy kis tejjel elkeverjük. A többi tejet egy másik edényben felforraljuk. Ha felforrt a tej ráöntjük a pudingporra, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük. (A tejből 1,2 litert használtam, a zacskón ajánlottól eltérve, hogy kissé hígabb legyen a puding.)
Sütemény összeállítása:
A tepsibe egy réteg kalácsot szórtam, leöntöttem a puding felével, megszórtam a cukros mák felével.
Erre került a második réteg maradék kalács, majd a puding végül pedig a mák.