Gyors mákos pudingos sütemény
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 750 g fonott kalács
  • 2 cs. főzős vaníliás pudingpor
  • 1,2 liter tej
  • 8 ek. kristálycukor
  • 100 g darált mák
  • 100 g porcukor
  • 2-3 ek. mandula forgács
Leírás
Előkészítés:
  1. A sütőt 230 fokra állítjuk, előmelegítjük.
  2. A tepsit sütőpapírral kibéleljük vagy vajazzuk, lisztezzük. Én jobban szeretem a papírt, kevesebbet kell mosogatni.
  3. A maradék kalácsot szeletekre vágjuk, majd felkockázzuk. Nem kell túl apróra, kb. 3 cm-es darabokra vágtam.
  4. A darált mákot összekeverjük a porcukorral.
  5. A pudingot hagyományos módon elkészítjük: a pudingport egy kis tejjel elkeverjük. A többi tejet egy másik edényben felforraljuk. Ha felforrt a tej ráöntjük a pudingporra, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük. (A tejből 1,2 litert használtam, a zacskón ajánlottól eltérve, hogy kissé hígabb legyen a puding.)
Sütemény összeállítása:
  1. A tepsibe egy réteg kalácsot szórtam, leöntöttem a puding felével, megszórtam a cukros mák felével.
  2. Erre került a második réteg maradék kalács, majd a puding végül pedig a mák.
Sütés:
  1. Fóliával letakarva előmelegített sütőben 230 fokon 30 percet sütöttem.
  2. Majd levettem a fóliát, megszórtam a mandulaforgáccsal és fólia nélkül 5-6 perc alatt készre sütöttem.
Tálalás:
  1. Egy nagy kanállal egyszerűen csak tányérokra szedjük, azonnal fogyasztjuk.
  2. Melegen és hidegen is egyaránt finom sütemény.
Megjegyzés
Finom, puha, tetején a ropogós, piros mandulával... hm!
Tepsiméret: 40 x 34 cm (normál gáztepsi)
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/gyors-makos-pudingos-sutemeny/