Csokis áfonyás keksz
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 200 g vaj vagy ráma
  • 300 g barna cukor
  • 400 g liszt
  • 1 kk. sütőpor
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 1 kk. fahéj
  • Csipetnyi só
  • 2 egész tojás
  • 4 ek. tej
  • 150 g csokoládé
  • 100 g aszalt vörös áfonya
Leírás
  1. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a barna cukrot, elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, csipet sót, fahéjat, tojást, majd alaposan elkeverjük.
  3. Végül 4 ek. tejet adunk hozzá, így sűrű, de fakanállal keverhető masszát kell hogy kapjunk.
  4. Végül beleszórjuk az összetört csokoládét és az áfonyát. Elkeverjük.
  5. Kanállal diónyi darabot kiveszünk, kézzel gömbölyítjük, majd a két tenyerünk között ellapítjuk, majd sütőpapírral fedett tepsire tesszük. Egymástól kicsit távolabb, mert ütésnél terülnek. Ebből a mennyiségből 3 x 20 db lett, összesen 3 tepsivel.
  6. Előmelegített sütőben 170 fokon, kb. 12 perc alatt megsülnek.
  7. Tepsin hagyjuk kihűlni, majd légmentesen záródó dobozban tároljuk.
Megjegyzés
Sütésnél figyelni kell arra, hogy amikor kivesszük, még kicsit lágyabb, ahogy hűl, úgy szilárdul a keksz. Ha tovább sütjük, akkor kicsit szárazabb, ropogósabb kekszeink lesznek. Úgy is finom, én ropogósan is szeretem.
A cukor mennyiségét lehet kicsit csökkenteni, ízlés szerint.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/csokis-afonyas-keksz-ronda-de-finom/