A lisztet a sóval és a szárított élesztővel elkeverjük.
Hozzáadjuk a zsírt és a tejföl nagy részét. (Kb. 1 evőkanálnyit visszatartottam, nehogy túl puha legyen a tészta.) A tésztát összedolgozzuk. Ha szükséges, hozzáadjuk a maradék tejfölt. (Nekem nem igényelte a tészta.)
Kb. 15 percet pihent a pulton, addig előkészítettem a tölteléknek valót, a tepsiket sütőpapírral béleltem, összekevertem a porcukrot a vaníliával.
Elkészítés:
A tésztát két részre osztottam, majd enyhén lisztezett felületen elnyújtottam. kb. 4 mm vékonyra, 30 x 30 cm négyzet alakúra.
Derelyevágóval 5 x 5 cm négyzetre vágtam a tésztát, közepébe kis lekvárt kanalaztam.
Majd a szemben lévő csücsköket egymásra hajtottam, és a tepsire tettem a kis kifliket.
A tészta elég omlós, kissé nehezen lehet vele bánni, de megéri, mert mennyei a végeredmény.
Így járunk el az össze tésztával, majd sütjük.
Előmelegített sütőben 170 fokon 15 perc alatt megsütjük a kifliket.
Amikor kisül, még melegen vaníliás porcukorba hempergetjük.
Ebből a mennyiségből 4 tepsivel, 80 db lett.
Megjegyzés
Tálalás előtt enyhén vaníliás porcukorral még egyszer megszórjuk.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/porhanyos-kifli/