Pizza korongok
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Tésztához:
  • 300 g BL 80 liszt
  • 100 g rétesliszt
  • 20 g élesztő
  • 2 kávéskanál só
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • 2,3-2,5 dl langyos víz
Feltéthez:
  • ízlés szerint
  • paradicsom szósz
  • mozzarella sajt
  • füstölt sajt
  • trappista sajt
  • olíva bogyó
  • tonhal
  • kukorica
  • sonka
Leírás
  1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd dagasztjuk. (Az élesztőt nem futtattam külön fel, csak simán belemorzsoltam.)
  2. Amikor a tészta szép fényes, egynemű, akkor letakarva kb. 1 órát kelni hagyjuk.
  3. Ha a tésztánk megkelt, akkor enyhén lisztezett felületen elnyújtjuk (kb. 5-6 mm vastagra), majd korongokat szaggatunk belőle. Ebből a mennyiségből éppen 2 tepsivel, 40 db lett. (7 cm átmérőjű kiszúrót használtam.)
  4. A sütőt 230 fokra előmelegítjük, közben a korongokat megkenjük szósszal, megpakoljuk a feltétekkel, megszórjuk a reszelt sajttal.
  5. Amikor egy tepsivel elkészült, kb. 12 perc alatt 230 fokon készre sütjük.
  6. Közben a második adagot is elkészítjük, sütjük.
Megjegyzés
Másnapra maradt pár darab, melegítés után ebédre is kitűnő volt. :-)
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/pizza-korongok/