A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd dagasztjuk. (Az élesztőt nem futtattam külön fel, csak simán belemorzsoltam.)
Amikor a tészta szép fényes, egynemű, akkor letakarva kb. 1 órát kelni hagyjuk.
Ha a tésztánk megkelt, akkor enyhén lisztezett felületen elnyújtjuk (kb. 5-6 mm vastagra), majd korongokat szaggatunk belőle. Ebből a mennyiségből éppen 2 tepsivel, 40 db lett. (7 cm átmérőjű kiszúrót használtam.)
A sütőt 230 fokra előmelegítjük, közben a korongokat megkenjük szósszal, megpakoljuk a feltétekkel, megszórjuk a reszelt sajttal.
Amikor egy tepsivel elkészült, kb. 12 perc alatt 230 fokon készre sütjük.
Közben a második adagot is elkészítjük, sütjük.
Megjegyzés
Másnapra maradt pár darab, melegítés után ebédre is kitűnő volt. :-)
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/pizza-korongok/