Burgonyás pogácsa tojás nélkül
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 500 g liszt
  • 500 g áttört burgonya (ne legyen meleg!)
  • 3 kk. só (ízlés szerint)
  • 25 g élesztő
  • 60 g vaj
  • 40 g olívaolaj
  • 2 dl kefír
Leírás
  1. A lisztet átszitáltam.
  2. Az összes hozzávalót a dagasztótál üstjébe mértem, kb. 8-10 percet dagasztotta a gép. (Az élesztőt csak belemorzsoltam, nem futtattam külön fel.)
  3. Egy tálban letakarva félretettem kelni.
  4. Kb. másfél órát pihent, ez alatt duplájára nőtt a tészta.
  5. Lisztezett felületen elnyújtottam, összehajtogattam, ismét elnyújtottam, tetejét bevágtam, szaggattam és sütőpapírral borított tepsire tettem őket.
  6. Hideg sütőbe toltam a tepsit, 220 fokra állítottam a hőfokot, és 30 perc alatt készre sütöttem a pogikat.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 20 db pogácsa lett, pont egy tepsivel.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/burgonyas-pogacsa-tojas-nelkul/