Túrós kifli
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Tésztához:
  • 500 g liszt
  • 25 g friss élesztő
  • 1 kk. só
  • 3 ek. cukor
  • 70 g vaj vagy ráma
  • 2,2 dl tej
  • 3-4 ek. kefir
Töltelékhez:
  • 500 g túró
  • 1 kk. vanília por
  • 3-4 ek. cukor (ízlés szerint)
  • 1 tojás sárgája
Tetejére:
  • tojás fehérje a kenéshez
  • porcukor a szóráshoz
Leírás
Előkészítés:
  1. A lisztet átszitáljuk.
  2. A tészta többi hozzávalójával együtt a dagasztógép üstjébe mérjük. (Az élesztőt nem futtattam külön fel, azt is hozzámorzsoltam a liszthez.)
  3. Kb. 8-10 percet dagasztjuk. Ha a tészta túl kemény még 1 kanál kefirt adhatunk hozzá. Amikor a tészta szép, fényes és egynemű akkor letakarjuk, és kb. egy órát kelesztjük.
  4. Tepsiket sütőpapírral borítjuk.
Elkészítjük a tölteléket:
  1. Összekeverjük a túrót, cukrot, vaníliás cukrot és a tojás sárgáját.
Kiflik elkészítése:
  1. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, kb. fél cm vékonyra nyújtjuk. (téglalap alakúra)
  2. A téglalapot 24 kis téglalapra vágjuk, mindegyik közepére kerül 1-1 kk. túró töltelék.
  3. A tészta felső részét a töltelékre hajtottam, az alsó részét rácsozóval bevágtam, tojásfehérjével lekentem, majd ráhajtottam a kifli tetejére. A kifliket a tepsire tettem, tojás fehérjével lekentem.
  4. A sütőt 210 fokra előmelegítjük (addig a kiflik a tepsin pihennek), majd a két tepsivel egyszerre kisütjük. Kb. 20 perc alatt megsülnek.
  5. Tálalás előtt tetejét porcukorral enyhén megszórjuk.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/turos-kifli/