A tészta többi hozzávalójával együtt a dagasztógép üstjébe mérjük. (Az élesztőt nem futtattam külön fel, azt is hozzámorzsoltam a liszthez.)
Kb. 8-10 percet dagasztjuk. Ha a tészta túl kemény még 1 kanál kefirt adhatunk hozzá. Amikor a tészta szép, fényes és egynemű akkor letakarjuk, és kb. egy órát kelesztjük.
Tepsiket sütőpapírral borítjuk.
Elkészítjük a tölteléket:
Összekeverjük a túrót, cukrot, vaníliás cukrot és a tojás sárgáját.
Kiflik elkészítése:
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, kb. fél cm vékonyra nyújtjuk. (téglalap alakúra)
A téglalapot 24 kis téglalapra vágjuk, mindegyik közepére kerül 1-1 kk. túró töltelék.
A tészta felső részét a töltelékre hajtottam, az alsó részét rácsozóval bevágtam, tojásfehérjével lekentem, majd ráhajtottam a kifli tetejére. A kifliket a tepsire tettem, tojás fehérjével lekentem.
A sütőt 210 fokra előmelegítjük (addig a kiflik a tepsin pihennek), majd a két tepsivel egyszerre kisütjük. Kb. 20 perc alatt megsülnek.
Tálalás előtt tetejét porcukorral enyhén megszórjuk.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/turos-kifli/