A tojásokat szétválasztjuk, egy kisebb tálkába kerül a sárgája, egy nagyobb tálba a fehérje.
Elkészítés:
A fehérjét gépi habverővel kemény habbá verjük. (Az én habverőmmel max. fokozaton 2 perc.)
A sárgájába beletesszük a cukrot és a gépi habverővel ezt is jól elkeverjük. Ha kissé kifehéredik és a cukor már nem kristályos benne, akkor jó. (Ez is kb. 2 perc alatt készen van.)
Végül a fehérjehabos nagy tálba beleöntjük a cukros sárgáját, hozzáadjuk a lisztet, csipet sütőport és óvatosan (fakanál segítségével) hogy ne törjük, összekeverjük.
A masszát a vajazott, lisztezett tortaformába öntjük (én 28 cm-es formát használtam) elsimítjuk, majd az előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni.
A gyümölcsöket megtisztítjuk, pucoljuk, daraboljuk.
Torta összeállítása:
A piskótát kifordítjuk a formából, tányérra vagy tálcára tesszük.
Rákanalazzuk a pudingot, elegyengetjük.
A pudingra kerülnek a gyümölcsök.
Aki szeretné még tortazselével leöntheti. (Én nem nagyon szoktam.)
Megjegyzés
A habnak felvert fehérje olyan jó kemény, hogy ha fejjel lefelé fordítjuk a tálat sem esik ki belőle. Azért óvatosan csináljuk a tesztelést, mert ha még nem vertük elég keményre, könnyedén kicsusszanhat és ezzel nagy bosszúságot okozhat.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/gyumolcstorta-2/