Gyümölcstorta
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Piskótához:
  • 4 L méretű tojás
  • 4 púpos ek. liszt
  • 4 púpos ek. cukor
Pudinghoz:
  • 1 csomag főzős vanília puding
  • 500 ml tej
  • 3 ek. cukor
Tetejére:
  • ízlés szerint gyümölcs
Forma kikenésére:
  • vaj
  • liszt
Leírás
Előkészítés:
  1. A sütőt 210 fokra előmelegítjük.
  2. A tortaformát vajazzuk, lisztezzük.
  3. A pudingot a szokásos módon megfőzzük, hűtjük.
  4. A tojásokat szétválasztjuk, egy kisebb tálkába kerül a sárgája, egy nagyobb tálba a fehérje.
Elkészítés:
  1. A fehérjét gépi habverővel kemény habbá verjük. (Az én habverőmmel max. fokozaton 2 perc.)
  2. A sárgájába beletesszük a cukrot és a gépi habverővel ezt is jól elkeverjük. Ha kissé kifehéredik és a cukor már nem kristályos benne, akkor jó. (Ez is kb. 2 perc alatt készen van.)
  3. Végül a fehérjehabos nagy tálba beleöntjük a cukros sárgáját, hozzáadjuk a lisztet, csipet sütőport és óvatosan (fakanál segítségével) hogy ne törjük, összekeverjük.
  4. A masszát a vajazott, lisztezett tortaformába öntjük (én 28 cm-es formát használtam) elsimítjuk, majd az előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
  5. A formában hagyjuk kihűlni.
  6. A gyümölcsöket megtisztítjuk, pucoljuk, daraboljuk.
Torta összeállítása:
  1. A piskótát kifordítjuk a formából, tányérra vagy tálcára tesszük.
  2. Rákanalazzuk a pudingot, elegyengetjük.
  3. A pudingra kerülnek a gyümölcsök.
  4. Aki szeretné még tortazselével leöntheti. (Én nem nagyon szoktam.)
Megjegyzés
A habnak felvert fehérje olyan jó kemény, hogy ha fejjel lefelé fordítjuk a tálat sem esik ki belőle. Azért óvatosan csináljuk a tesztelést, mert ha még nem vertük elég keményre, könnyedén kicsusszanhat és ezzel nagy bosszúságot okozhat.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/gyumolcstorta-2/