Gombakrémleves
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Leveshez:
  • 500 g fehér csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db burgonya
  • 2-3 ek. olaj
  • maroknyi petrezselyemzöld
  • 7 dl víz
  • vegyes törött bors
  • szerecsendió
  • 2 ek. tejföl
Tetejére:
  • 2 db kifli
  • reszelt sajt
Leírás
  1. A hagymát megtisztítjuk, szeletelük. (Nem kell apróra, úgyis össze fogjuk turmixolni főzés után.)
  2. Egy kevés olajon megpirítjuk.
  3. Közben a gombát és a burgonyát megtisztítjuk, szeleteljük.
  4. Amikor megpirult a hagyma rátesszük a krumplit, gombát, petrezselymet, sózzuk, fűszerezzük, 7 dl vízzel felöntjük.
  5. Letakarva puhára főzzük. (Kb. 30 perc.)
  6. Közben az előző napról maradt kifliket karikára vágjuk, sütőben kicsit megpirítjuk, majd reszelt sajttal megszórjuk és még néhány perc alatt pirosra sütjük. (A sütőben grillfunkciót használtam.)
  7. Amikor a gomba megfőtt, botmixerrel pürésítjük.
  8. Végül 1-2 kanál tejföllel ízesítjük, néhány perc alatt összeforraljuk.
Megjegyzés
Ez a mennyiség 3 személynek elegendő.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/gombakremleves/