Zöldségkrémleves
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Leveshez:
  • 500 g fehér csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db burgonya
  • 2 db sárgarépa
  • maradék brokkoli, kelbimbó, karfiol
  • 1,5 liter víz
  • törött bors
  • szerecsendió
  • 2 dl főzőtejszín
Tetejére:
  • 500 g kenyérből pirított kocka
Leírás
  1. A zöldségeket megtisztítjuk, daraboljuk, 1,5 liter vízzel felöntjük, feltesszük főzni.
  2. Sót, borsot, szerecsendiót adunk hozzá. Letakarva puhára főzzük. (Kb. 40-50 perc.)
  3. Amíg fő a leves a kenyeret kockára vágjuk, tepsire tesszük, és sütőben grill funkción megpirítjuk.
  4. Amikor a zöldségek megfőttek, botmixerrel pürésítjük.
  5. Végül 2 dl főzőtejszínnel felöntjük. Összefőzzük.
  6. Pirított kenyérkockával tálaljuk.
Megjegyzés
Ez a mennyiség 4 személynek elegendő.
A gomba mellett felhasznált zöldségek 600 g súlyúak voltak.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/zoldsegkremleves/