Sajtban sült kelbimbó
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 500 g kelbimbó
  • 3 db lapka sajt
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 kk. őrölt szerecsendió
  • 1 tojás sárgája
  • 1 csapott ek. liszt
  • 1 ek. reszelt parmezán
  • 200 g reszelt trappista sajt
Leírás
  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A kelbimbót megtisztítjuk, egy jénai aljába tesszük.
  3. Rátesszük a lapka sajtot.
  4. Elkészítjük a tejfölös öntetet: összekeverjük a tejfölt, szerecsendiót, sót, tojás sárgáját, lisztet, parmezánt. A sóval vigyázzunk, mert a sajtok is sósak. Ezt az öntetet rákanalazzuk a kelbimbóra.
  5. A trappista sajtot lereszeljük, megszórjuk vele az öntetes zöldséget.
  6. Fóliával letakarjuk, és 210 fokon 30 percig sütjük.
  7. Majd levesszük a fóliát és 5-10 perc alatt pirosra sütjük rajta a sajtot.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/sajtban-sult-kelbimbo/