Gesztenyés kekszes
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Krémhez:
  • 250 g mascarpone
  • 3 tojás sárgája
  • 3 tojás fehérje
  • 3 ek. cukor
  • 250 g gesztenyemassza
Rétegezéshez:
  • 1 csomag szögletes háztartási keksz
  • 2 nagyobb banán
Leírás
Előkészítés:
  1. A gesztenyemasszát kiolvasztjuk. (1-2 óra elég neki, nem szeretem mikróban olvasztani.)
  2. A jénait fóliával kibéleljük. (Mérete kb.: 18 cm x 28 cm)
Elkészítjük a krémet:
  1. A tojássárgáját a cukorral és a mascarponeval összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a kiolvadt gesztenyemasszát és a kemény habbá felvert tojásfehérjét.
Sütemény összeállítása:
  1. A jénaiba leteszünk 1 sor kekszet, erre kerül a krém fele, a két banán, majd a krém másik fele.
  2. Végül beterítjük egy sor keksszel.
  3. Pár órára letakarva a hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon.
  4. Kiborítjuk a jénaiból és a kekszek mentén szeleteljük.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/gesztenyes-kekszes-sutes-nelkul/