Gesztenyés kekszes
Munka:
Várakozás:
Összesen:
- 250 g mascarpone
- 3 tojás sárgája
- 3 tojás fehérje
- 3 ek. cukor
- 250 g gesztenyemassza
- 1 csomag szögletes háztartási keksz
- 2 nagyobb banán
- A gesztenyemasszát kiolvasztjuk. (1-2 óra elég neki, nem szeretem mikróban olvasztani.)
- A jénait fóliával kibéleljük. (Mérete kb.: 18 cm x 28 cm)
- A tojássárgáját a cukorral és a mascarponeval összekeverjük.
- Hozzáadjuk a kiolvadt gesztenyemasszát és a kemény habbá felvert tojásfehérjét.
- A jénaiba leteszünk 1 sor kekszet, erre kerül a krém fele, a két banán, majd a krém másik fele.
- Végül beterítjük egy sor keksszel.
- Pár órára letakarva a hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon.
- Kiborítjuk a jénaiból és a kekszek mentén szeleteljük.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/gesztenyes-kekszes-sutes-nelkul/
3.5.3226