Lekváros kifli
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Tésztához:
  • 500 g finomliszt
  • 1 kk. só
  • 3 ek. cukor (60 g)
  • 25 g friss élesztő
  • 3 dl tej
  • 0,5 dl olaj
Tölteni:
  • lekvár
Kenni:
  • 1 tojás
Leírás
  1. A lisztet, sót, cukrot elkeverjük, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a langyos tejet, olajat, majd alaposan kidagasztjuk. Kicsit lágy tésztát kapunk, amit kb. 30 percre letakarva félre teszünk pihenni.
  2. Ezután a tésztát kettéosztjuk, az első adagot kb. 35 cm átmérőjű körré nyújtjuk.
  3. Majd 16 részre vágjuk, mindegyikre lekvárt teszünk és egyesével feltekerjük (kívülről befelé haladva), majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket.
  4. Így járunk el a tészta másik felével is, majd felvert tojással megkenjük a kifliket.
  5. Amíg a sütő melegszik, a kiflik a pulton pihennek. (20 perc.)
  6. Végül előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  7. Nekem két tepsivel egyszerre sültek, sütés közben egyszer megcseréltem őket.
Megjegyzés
A fenti hozzávalókból két tepsivel, összesen 32 db kifli lett.
Természetesen tölthetjük házi szilvalekvárral, vagy más sütésálló lekvárral is.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/egyszeru-lekvaros-kifli/