Tepertős pogácsa
Munka:
Várakozás:
Összesen:
- 500 g búza finomliszt
- 3 kk. só (ízlés szerint)
- 25 g friss élesztő
- 1 dl tej
- 1 tojás
- 100 g házi zsír
- 150 g tejföl
- 200 g tepertőkrém
- 1 tojás
- A lisztet, sót elkevertem. Hozzáadtam a többi alapanyagot és dagasztógéppel szép simára dagasztottam.
- Fél órát letakarva félretettem kelni.
- Elnyújtottam, megkentem a tepertőkrém felével. Hajtogattam. Alulról felfelé ⅓ arányban. Majd fentről lefelé. Végül jobbról és balról ⅓ arányban.
- Egy tállal letakartam, 30 percet pihentettem.
- Nyújtottam, kentem, hajtogattam (ugyanúgy, mint előbb), 30 percet pihentettem.
- Végül elnyújtottam, tetejét éles késsel bevágtam, majd szaggattam.
- Tepsire tettem, a tetejét enyhén felvert tojással megkentem.
- A sütőt 170 fokra előmelegítettem, közben a pogácsák a pulton pihentek. (kb. 30 percet)
- Végül 170 fokon, előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütöttem.
- Tepsin hagytam kihűlni.
Ebből a mennyiségből 25 db pogi lett.
A tepertőkrém ennél a poginál nálam a késes aprítóval összeaprított tepertőt jelenti. :-)
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/tepertos-pogacsa/
3.5.3251