Túrós szelet
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Tésztához:
  • 250 g finomliszt
  • 100 g porcukor
  • 3 kk. kakaópor
  • 50 g zsír
  • ½ csomag sütőpor (7-8 g)
  • 1 dl tej
Töltelékhez:
  • 500 g túró
  • 250 g mascarpone
  • 3 ek. cukor (75 g)
  • 2 dl Hulala habalap
  • 1 citrom leve
Leírás
Összeállítjuk a tésztát:
  1. A lisztet, sütőport, cukrot, kakaóport összekeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk.
  2. Szilikonos sütőlapon vagy sütőpapíron érdemes nyújtani a tésztát, így nem lesz gondunk azzal, hogy átemeljük a tesire miután kinyújtottuk.
  3. A tészta mérete 30 x 40 cm. (Nem kell megijedni, ha kissé egyenetlen a széle, úgy is le fogjuk vágni.)
  4. Előmelegített sütőben, 170 fokon, 10-12 perc alatt készre sütjük. Tepsin hagyjuk kihűlni.
Elkészítettem a túrótölteléket:
  1. A Hulalát felvertem, hozzáadtam az áttört túrót, mascarponét, cukorral és citrommal ízesítettem, elkevertem.
Sütemény összeállítása:
  1. A kisült lap széleit vékonyan levágtam, félretettem.
  2. A tésztalapot 3 részre vágtam, megkentem a krémmel, rátettem a 2. lapot, ismét krém, majd a 3. lap, végül a maradék krém.
  3. A széleket késes aprítóban összedaráltam, ezzel szórtam meg a sütemény oldalát és tetejét.
  4. A süteményt letakarva, 1 napra hűtőbe kell tenni, hogy megpuhuljon a tészta.
  5. Másnap vékony szeletekre vágva kínáljuk. Tejszínhabbal is díszíthetjük.
Megjegyzés
A kész süteményt nagymamám hagyatékán, a kedvenc süteményes tálcámon kínáltam. Mérete kb. 13 x 28 cm.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/turos-szelet/