300 g. cukornak megfelelő édesítőszer (Itt a csavar, mert kevertem a Yummy Sweet Red édesítőt az Eritrittel)
4 db egész tojás (XL)
2 cs. sütőpor
2 cs. diabetikus vaníliás cukor
2 tk. őrölt fahéj
1 tk. Himalája só
Máz hozzávalói:
Máz hozzávalói:
100 g. mascarpone, vagy natur krémsajt
50 g. vaj
3 ak. Yummy Sweet Red édesítő (3 ek. cukor)
Krém hozzávalói:
Krém hozzávalói:
300 ml. kókusztej
1 cs. kókuszízű pudingpor
3 ak. Yummy Sweet Red édesítő (3 ek. cukor)
250 g. mascarpone
Leírás
Tészta elkészítése:
A lisztet, sót, sütőport összeverjük. A tojásokat, olajat, édesítőket, vaníliás cukrot géppel alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és fakanállal alaposan kikeverjük. Majd bele a dió és a reszelt sárgarépa. Ezekkel is alaposan kikeverjük. 20 cm átmérőjű tortaformát kikenünk vajjal, majd megszórjuk morzsával és a tésztát a formába töltjük úgy, hogy a közepéről kifelé haladva, azt kicsit magasabbra hagyva terítjük szét a masszát. Így nem lesz magasabb a torta közepe. 175 fokra előmelegített sütőben 50 - 55 perci sütjük. Akkor jó, ha a tetejét megnyomjuk és a tészta rugalmasnak tűnik. Formából ki és hűtjük.
Máz elkészítése:
Fenti anyagokat géppel habosra keverjük, hűtjük és a kihűlt tortára kenjük úgy, hogy az oldalára is jusson.
Krém készítése:
A pudingot a szokásos módon megfőzzük, hűtjük és a krémes állagúra kikevert mascarpone -hoz adva simára keverjük.
Sütemény összeállítása:
A félbevágott tortára kenjük és rátesszük a torta másik felét. Kicsit elsimítjuk az oldalára kitüremkedő krémet és bevonjuk a fent említett mázzal. Díszíthetjük flébe vágott dióval, reszelt diabetikus csokoládéval, esetleg jó minőségű cukrozatlan kakaóport szitálhatunk rá.
Pár órára, akár 1 éjszakára is hűtőbe tesszük, majd a kívánt méretre szeleteljük. Ebből az adagból én 12 szeletet vágtam.
Megjegyzés
A receptet és a fotót Jutkától kaptam. Köszönjük szépen! :-)
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/diabetikus-repatorta-jutka-modra/