Pitypangméz - pitypangszörp
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 500 fej pitypang (nekem 150 g volt)
  • 2 db citrom
  • 2 liter víz
  • 1,5 kg cukor
Leírás
  1. A kinyílt pitypangokat leszedjük. Csak a fejeket, szár nélkül.
  2. Felengedjük 2 liter vízzel, két citromot rákarikázzuk. (nekem nem volt itthon friss citromom, így a mélyhűtőből használtam fagyasztott citromlevet, rostot.)
  3. Lassan gyöngyözve 1 órát főzzük.
  4. Gézen vagy sűrű szövésű szitán átszűrjük.
  5. Hozzáadunk 1,5 kg cukrot, szép lassan, éppen csak hogy gyöngyözzön 1 órát főzzük.
  6. Közben az üvegeket kimossuk, kiforrázzuk.
  7. Ha elértük a kellő sűrűséget, akkor azonnal, forrón a forró üvegekbe szedjük. Tetejét rácsavarjuk, fejreállítjuk, majd száraz dunsztba tesszük 1-2 napra.
  8. Kihűlés után még kissé sűrűsödik a főzet.
Megjegyzés
Limonádéba, teába, szörpnek, süteményekbe, de vajas kenyérre is kiváló.
A képen látható mennyiség lett belőle.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/pitypangmez-pitypangszorp/