Zabos palacsinta
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 150 g zabpehelyliszt
  • 75 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 50 g finomliszt
  • 1 kk. porélesztő
  • 1 kk. cukor
  • 2 csipet só
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 dl víz
Leírás
Előkészítés:
  1. A liszteket, élesztőt, cukrot és sót összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojást, langyos tejet, csomómentesre keverjük. Végül hozzáadjuk a tejet, azzal is elkeverjük. Minimum fél órára félre tesszük pihenni. (Nekem 1,5 órát pihent.)
Elkészítés:
  1. Teflon serpenyőn sütjük, olaj hozzáadása nélkül. Egy nagyobb serpenyőben egyszerre 4-5 db süthető, mérettől függően.
  2. Merőkanállal kisebb mennyiséget a serpenyőbe teszünk, kissé elegyengetjük, hogy kb. 5-6 cm átmérőjű kör alakú palacsintákat kapjunk.
  3. Az élesztő miatt a palacsinták magasabbra nőnek, vastagabbak lesznek. Ha kissé barnás színűek, megfordítjuk és a másik oldalukat is megsütjük.
  4. Ha kisült azonnal fogyasztható. Kínálhatjuk: gyümölcsökkel, csokiöntettel, nutellával, lekvárral vagy mézzel. Magában is nagyon finom, egy bögre tejjel vagy teával, esetleg kávéval.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 40 darab kis palacsinta jön ki, vastagságtól függően.
Én most eperöntettel és maracujás almaszósszal kínáltam.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/zabos-palacsinta-edesen-vagy-sosan/