Baconos masni
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Tésztához:
  • 700 g finomliszt
  • 4 kk. Himalája só
  • 1 cs. sütőpor (15 g)
  • 12 ek. víz
  • 2 ek. 20%-os ecet
  • 500 g margarin
Tetejére:
  • 1-2 tojás kenni
  • 400-500 g szeletelt bacon szalonna
Leírás
Előkészítés:
  1. Összeállítjuk a tésztát: A száraz anyagokat kimérjük, összekeverjük. Hozzáadjuk a nedves anyagokat, majd összedolgozzuk a tésztát. Egy eléggé puha tésztát kapunk. (Én dagasztógéppel állítottam össze, így percek alatt készen is voltam.)
  2. A tésztát letakarjuk, minimum 4 óra hosszára hűtőbe tesszük pihenni. (De akár 1-2 napot is lehet a hűtőben.)
Sütemény elkészítése:
  1. A tésztát 4 részre vágjuk, az első adagot lisztezett deszkán, vékony (2-3 mm) téglalap formára nyújtjuk.
  2. Megkenjük a felvert tojással. 1-1 darab bacon szalonnát fektetünk rá, majd derelyevágóval a szalonna mellett felvágjuk. (Én a bacont 3 részre vágtam úgy használtam fel.)
  3. Derelyevágóval ízlés szerint keskeny csíkokra vágjuk.
  4. Kétszer megcsavarjuk őket, így kapjuk a masni formákat és sütőpapírral borított tepsire helyezzük.
  5. A középső csavart részt megkenjük felvert tojással.
Sütés:
  1. Előmelegített sütőben 190 fokon 15-18 percig sütjük. (Én kicsit pirosabbra sütöttem, hogy ropogós legyen.)
  2. Amíg az első tepsivel sül, elkészítjük a második tepsivel is, így járunk el a többi tésztával is.
  3. Lezárt dobozban sokáig eltartható.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 5-6 tepsivel lesz, attól függően, hogy ki milyen vastagra nyújtja és milyen sűrűn rakosgatja a tepsire.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/baconos-masni-igazi-sorkorcsolya/