A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát (szárazanyagokat összekeverjük, utána adjuk hozzá a rámát, joghurtot, tojást), alaposan összegyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk.
A diót összekeverjük a porcukorral.
Sütőpapíron kinyújtjuk az első tésztát, úgy hogy 26 cm-es körnél nagyobb legyen.
Áttesszük a sütőpapírral fedett tepsire, majd megkenjük a lekvár felével és megszórjuk a cukoros dió felével.
Erre kerül a második kinyújtott lap, amit megkenünk a maradék lekvárral és megszórunk a maradék dióval.
Végül ráhelyezzük a harmadik kinyújtott lapot. (Nem baj ha nem szép kör alakú, mert később úgyis körbe fogjuk vágni. A lényeg, hogy nagyobb legyen, mint a 26 cm-es tortaforma.)
A tésztát rendes hőmérsékleten 1-1,5 órát kelesztjük.
Tetejét villával megszurkáljuk.
Lassan, közepes hőmérsékleten addig sütjük, míg a teteje szép, egyenletes világospirosra nem sül. (Az én sütőmben 170 fokon, kb. 30 perc.)
Még forrón rátesszük 26 cm-es tortalapot, és körbevágjuk. A levágott széleket felaprítjuk, félretesszük, hogy kicsit kiszáradjon, ebből lesznek a zserbó golyók, amivel majd díszíteni fogjuk a torta tetejét.
A maradék széleket késes aprítóban ledaráljuk, 2-3 evőkanál sárgabarack lekvárral összegyúrjuk, majd kisebb-nagyobb golyókat formálunk belőle.
A torta tetejét gőz fölött felolvasztott csokoládéval vonjuk be.
A maradék olvasztott csokoládét zacskóba tesszük, csücskét kivágjuk, majd összefirkáljuk vele a golyókat.
Két kis desszertvilla segítségével a golyók alá nyúlunk, áttesszük őket a torta tetejére. (Ekkor még nem kötött meg a csoki, szóval csak óvatosan bánjunk vele.)
Megvárjuk míg a csokoládé teljesen megköt.
Másnap szeleteljük, ekkorra az ízek jól összeérnek.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/zserbo-torta/