Paprikás krumpli
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 3-4 ek. olaj
  • 2 fej vöröshagyma (kb. 250 g)
  • 2-3 kk. pirospaprika
  • 1 kg krumpli
  • só, bors ízlés szerint
  • fél paprika, paradicsom (elhagyható)
  • személyenként 2-3 virsli
Nokedlihez:
  • 2 kisebb tojás
  • 1 kk. só
  • 4 ek. liszt
Leírás
  1. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, lábasba tesszük, sózzuk, olajon megdinszteljük, pirospaprikával megszórjuk.
  2. Közben a krumplit megtisztítjuk, aprítjuk. Hozzáadjuk a hagymás alaphoz, sózzuk, borsozzuk, fél paradicsomot, paprikát adunk hozzá és vízzel felengedjük, hogy éppen ellepje a víz a krumplit.
  3. Elkészítjük a nokedli tésztát. (Tojás, só, liszt - csomómentesre keverjük.)
  4. Amikor a krumpli majdnem puha hozzáadjuk a virslit, beleszaggatjuk a nokedlit és pár perc alatt készre főzzük.
Megjegyzés
Étvágytól függően ez a mennyiség 3-4 személynek elegendő.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/paprikas-krumpli/