Chia mag puding
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Pudinghoz:
  • 3 púpos ek. chia mag (50 g)
  • 2,5 dl tej / kókusztej
  • késhegynyi vaníliapor
Díszítéshez:
  • Ízlés szerint gyümölcs
Leírás
  1. A langyos tejbe elkeverjük a chia magot, vaníliát, kicsit állni hagyjuk, majd poharakba szedjük. (Ebből a mennyiségből 2 kisebb pohárral jön ki.)
  2. A két pohár pudinghoz 1 kis doboz (125 g) áfonyát használtam fel, a poharak aljára is tettem a gyümölcsből, erre került a puding, hűtöttem. (1-2 órát érdemes várni, hogy jól lehűljön.)
  3. Tálalás előtt a maradék áfonyával díszítettem.
  4. Amikor epres változatot készítettem, akkor a pudingot a poharakba töltöttem, majd ferdén eldöntve hűtöttem.
  5. Közben elkészítettem az eperöntetet: Egy marék epret ízlés szerint pici cukorral, pici vízzel feltettem főni, miközben főtt kicsit összetörtem. Közben 1 kk. keményítőt kicsi vízzel csomómentesre kevertem, ezt hozzáöntöttem a szószhoz és pár perc alatt készre főztem.
  6. Amikor a puding és az öntet is lehűlt, a pudingra kanalaztam, egész eperrel díszítettem.
Megjegyzés
Gyorsan elkészül, természetesen bármilyen gyümölccsel variálhatjuk.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/chia-mag-puding/