Szénhidrátcsökkentett almás-fahéjas keksz
Munka:
Várakozás:
Összesen:
- 70 g Zéró-6 liszt (DiaWellness)
- 30 g finomliszt
- csipet só
- 1 csapott kk. sütőpor
- 50 g xilit
- ½ kk. fahéj
- 150 g alma
- 25 g ráma
- 1 db "S" méretű tojás
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük.
- Az almát megpucoljuk, aprítjuk. (Én késes aprítóval pár másodperc alatt összeaprítottam)
- A szárazanyagokat egy tálba mérjük, (lisztek, xilit, sütőpor, só, fahéj) összekeverjük.
- Hozzáadjuk az aprított almát, a lágy vajat, a tojást, elkeverjük.
- Két evőkanál segítségével kis halmokat teszünk a sütőpapírra a masszából.
- Egy tepsivel, 16 db keksz lesz ebből a mennyiségből.
- Előmelegített sütőben 180 fokon, 10-12 perc alatt készre sütjük.
- A tepsin hagyjuk kihűlni. (Hűlés közben még kicsit szilárdul a keksz, tehát nem baj ha sütés után, forrón még kissé puhának érezzük.)
Ízletes és puha kekszeket kapunk. Pár nap alatt fogyasszuk el. Ne tároljuk légmentesen záródó dobozban, mert a nedvességtartalma miatt megpenészedhet.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/szenhidrat-csokkentett-almas-fahejas-keksz/
3.5.3226