Szénhidrátcsökkentett almás-fahéjas keksz
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 70 g Zéró-6 liszt (DiaWellness)
  • 30 g finomliszt
  • csipet só
  • 1 csapott kk. sütőpor
  • 50 g xilit
  • ½ kk. fahéj
  • 150 g alma
  • 25 g ráma
  • 1 db "S" méretű tojás
Leírás
Előkészítés:
  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  2. Az almát megpucoljuk, aprítjuk. (Én késes aprítóval pár másodperc alatt összeaprítottam)
Elkészítés:
  1. A szárazanyagokat egy tálba mérjük, (lisztek, xilit, sütőpor, só, fahéj) összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk az aprított almát, a lágy vajat, a tojást, elkeverjük.
  3. Két evőkanál segítségével kis halmokat teszünk a sütőpapírra a masszából.
  4. Egy tepsivel, 16 db keksz lesz ebből a mennyiségből.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon, 10-12 perc alatt készre sütjük.
  6. A tepsin hagyjuk kihűlni. (Hűlés közben még kicsit szilárdul a keksz, tehát nem baj ha sütés után, forrón még kissé puhának érezzük.)
Megjegyzés
Ízletes és puha kekszeket kapunk. Pár nap alatt fogyasszuk el. Ne tároljuk légmentesen záródó dobozban, mert a nedvességtartalma miatt megpenészedhet.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/szenhidrat-csokkentett-almas-fahejas-keksz/