Magyaros saláta
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 2 db mini sajtos bagett
  • 1 dob. grill sajt
  • 1 ek. olíva olaj
  • 10-15 cm hosszú magyaros kolbász
  • 1 csomag vegyes saláta
  • 6-8 szem koktélparadicsom
  • 2 db tojás
  • 1 kis pohár natur joghurt
  • bors
  • fél citrom leve
  • majonéz
  • mustár
  • cukor
Leírás
  1. A tojásokat megfőzzük, hűtjük, megpucoljuk, 4 részre vágjuk.
  2. A paradicsomokat megmossuk, félbe vagy 4 részre vágjuk.
  3. A kifliket karikára vágjuk, megpirítjuk.
  4. A grillsajtot kockára vágjuk, 1 ek. olíva olajon, teflonos serpenyőben megpirítjuk.
  5. A kolbászt karikára vágjuk, a felét tovább aprítjuk, apró kockákra vágjuk. Mindkettőt megpirítjuk.
  6. Elkészítjük az öntetet: 1 kis pohár natur joghurthoz hozzáadjuk a borsot, citrom levét, majonézt, mustárt, ízlés szerint egy kis cukrot, elkeverjük.
  7. Tányérra tesszük a salátakeveréket, széleit darabolt paradicsommal és főtt tojással körberakjuk.
  8. Meglocsoljuk az öntettel.
  9. Megszórjuk az apróra vágott kolbászdarabokkal, a kolbász chipszet is rátesszük.
  10. Tetejére kerül a pirított sajt és a pirított bagett karikák.
Megjegyzés
Én nagy adag salátakeveréket vettem, így két tányér magyaros salátát tudtam belőle készíteni.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/magyaros-salata/