Magyaros saláta
Munka:
Várakozás:
Összesen:
- 2 db mini sajtos bagett
- 1 dob. grill sajt
- 1 ek. olíva olaj
- 10-15 cm hosszú magyaros kolbász
- 1 csomag vegyes saláta
- 6-8 szem koktélparadicsom
- 2 db tojás
- 1 kis pohár natur joghurt
- bors
- fél citrom leve
- majonéz
- mustár
- cukor
- A tojásokat megfőzzük, hűtjük, megpucoljuk, 4 részre vágjuk.
- A paradicsomokat megmossuk, félbe vagy 4 részre vágjuk.
- A kifliket karikára vágjuk, megpirítjuk.
- A grillsajtot kockára vágjuk, 1 ek. olíva olajon, teflonos serpenyőben megpirítjuk.
- A kolbászt karikára vágjuk, a felét tovább aprítjuk, apró kockákra vágjuk. Mindkettőt megpirítjuk.
- Elkészítjük az öntetet: 1 kis pohár natur joghurthoz hozzáadjuk a borsot, citrom levét, majonézt, mustárt, ízlés szerint egy kis cukrot, elkeverjük.
- Tányérra tesszük a salátakeveréket, széleit darabolt paradicsommal és főtt tojással körberakjuk.
- Meglocsoljuk az öntettel.
- Megszórjuk az apróra vágott kolbászdarabokkal, a kolbász chipszet is rátesszük.
- Tetejére kerül a pirított sajt és a pirított bagett karikák.
Én nagy adag salátakeveréket vettem, így két tányér magyaros salátát tudtam belőle készíteni.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/magyaros-salata/
3.5.3226