A 200 g lisztből a 10 g élesztővel és a 2 dl vízzel előtésztát készítünk. (Egy műanyag tálban kanál segítségével összekeverjük a hozzávalókat.)
Letakartam, majd a konyhapulton pihentettem 3-4 órát.
Kiflitészta összeállítása:
A kész előtésztához adjuk a többi alapanyagot, és alaposan összegyúrjuk, dagasztjuk.
Ha egynemű a tészta, akkor letakarva, huzatmentes helyen 50-60 percet kelesztjük. (Míg duplájára nem nő a tészta.)
Formázás:
Amikor duplájára megkelt a tésztánk, 12 egyforma darabra osztjuk, bucikká formázzuk.
Majd csepp alakúra nyújtjuk az első bucit, felülről lefelé tekerjük. (Szélesebb résztől a keskenyebb felé haladva.) Kissé megsodorjuk, ívben hajtjuk és tepsire helyezzük. (Úgy, hogy a vége alulra kerüljön.)
Így járunk el a másik 11 darabbal is. Vízzel megpermetezzük a kifliket és kb. egy órát pihentetjük, közben a sütőt 190 fokra előmelegítjük.
Sütés:
Amikor megkeltek a kiflik előmelegített sütőben 20-25 perc alatt a két tepsivel egyszerre készre sütjük. (Közben megcseréljük a tepsiket, hogy egyenletesen süljenek.)
Sütés után a kifliket enyhén megpermeteztem vízzel, és rácson hagytam kihűlni.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/rozsos-kifli/