Kakaós-kókuszos gesztenyelisztes keksz
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Keksz tésztájához:
  • 150 g gesztenyeliszt
  • 1 ek. (20 g) kakaópor (cukormentes)
  • 1 ek. kókuszreszelék
  • csipet só
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 ek. xilit
  • 1 "S" méretű tojás
  • 3 ek. (25 g) folyékony kókuszolaj
  • 1 ek. rumaroma
  • 3-4 ek. víz
Formázáshoz:
  • 2-3 ek. kókuszreszelék
Leírás
  1. A sütőt 150 fokra előmelegítjük.
  2. A szárazanyagokat kimérjük, elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a tojást, kókuszolajat és a rumaromát, elkeverjük. Végül annyi vizet adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható keksztésztát kapjunk. Nekem 4 evőkanálnyit vett fel.
  4. Egy zacskóra kókuszreszeléket szórunk, rátesszük a tésztát, henger alakúra formázzuk, közben kókusszal szórjuk meg. 30 percre mélyhűtőbe helyezzük.
  5. Fél óra elteltével vágódeszkára tesszük a tésztát, kb. 5 mm-es darabokra vágjuk.
  6. Sütőpapírral fedett tepsire tesszük a kekszeket.
  7. Előmelegített sütőben, 150 fokon, 8-10 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Egy tepsivel lett ebből a mennyiségből.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/kakaos-kokuszos-gesztenyelisztes-keksz/