Gluténmenets sajtos tallér
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 100 g kukoricaliszt
  • 100 g reszelt sajt (trappista)
  • ½ kk. szódabikarbóna
  • 1 kk. só
  • 1-2 kk. őrölt kömény
  • 150 g tejföl (20%-os)
  • 1 ek. kókuszolaj (20 g)
Leírás
  1. A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát: A liszttel a szódabikarbónát, sót és köményt alaposan keverjük el, utána adjuk hozzá a többi hozzávalót.
  2. Kis golyókat formázunk belőle. (Vigyázzunk, mert ha túl nagyok, akkor sütésnél összeérnek.)
  3. A tallérsütőt bekapcsoljuk, 3,5-es fokozatra állítjuk.
  4. A golyókat a tallérsütőbe tesszük, tetejét rácsukjuk, kissé lenyomjuk, így kilapul a tészta.
  5. Készre sütjük. (Sütésnél a tallérok kicsit a felső lapra ragadhatnak, de egy lapos kés vagy lapos fakanál segítségével könnyedén leszedhetőek.)
  6. Így járunk el az össze kis golyóval, míg ki nem sül a teljes adag.
  7. Ez a mennyiség 20 perc alatt sült ki, 110 db tallér, összesen 280 g lett belőle.
Megjegyzés
Finom és ropogós, légmentesen záródó dobozban hosszan eltartható.
A sajt fele lehet füstölt sajt is, remek ízt ad neki.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/glutenmentes-sajtos-taller/