Céklás-diós 100% teljes kiőrlésű tönköly puszedli
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 400 g céklapüré
  • 200 g teljes kiőrlésű tönkülybúzaliszt
  • 100 g darált dió
  • csipet só
  • 30 g xilit
  • csapott kk. szódabikarbóna
  • 50 g ráma
  • 1 tojás
Leírás
  1. A céklapürét a fagyóból vettem ki, kiolvasztottam. (Korábban a megtisztított céklát kockára vágtam, kicsi vízben puhára főztem, botmixerrel pürésítettem. Fagyasztottam.)
  2. Az összes hozzávalót egy tálba mértem, fakanállal összekevertem.
  3. Két evőkanál segítségével kis halmokat tettem a sütőpapírral borított tepsire.
  4. Előmelegített sütőben, 170-180 fokon 18-20 perc alatt készre sütöttem.
  5. Két tepsivel, 40 db lett ebből a mennyiségből. (Összesen 640 g puszedli.)
Megjegyzés
Pár napig eltartható, de ne tegyük légmentesen záródó dobozba, mert a nedvességtartalom miatt megpenészedhet.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/ceklas-dios-tonkoly-puszedli/