Sajtos tallér - aszalt paradicsommal, friss bazsalikommal
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 240 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
  • 120 g zabpehelyliszt
  • 140 g finomliszt
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 2 kk. só
  • 180-200 g reszelt sajt
  • 100 g aszalt paradicsom
  • néhány szál friss bazsalikom
  • 50 g ráma
  • 300 g tejföl (20%-os)
Leírás
  1. A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát: A liszteket, a szódabikarbónát, sót elkeverjük.
  2. Utána adjuk hozzá az összes többi hozzávalót. Én a sajtot is késes aprítóval aprítottam. Utána az aszalt paradicsomot és a bazsalikomot együtt. (lásd a fotókon)
  3. A tésztát összegyúrjuk, pihentetés nélkül azonnal formázhatjuk.
  4. Kis golyókat gömbölyítünk a tésztából. (Vigyázzunk, mert ha túl nagyok, akkor sütésnél összeérnek.)
  5. A tallérsütőt bekapcsoljuk, 3,5-es fokozatra állítjuk.
  6. A golyókat a tallérsütőbe tesszük, tetejét rácsukjuk, kissé lenyomjuk, így kilapul a tészta.
  7. Készre sütjük. (Sütésnél a tallérok kicsit a felső lapra ragadhatnak, de egy lapos kés vagy lapos fakanál segítségével könnyedén leszedhetőek.)
  8. Így járunk el az össze kis golyóval, míg ki nem sül a teljes adag.
Megjegyzés
Légmentesen záródó dobozban hosszan eltartható.
Ebből a mennyiségből 250 db kis tallér jött ki, 700 g lett összesen.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/sajtos-taller-aszalt-paradicsommal-friss-bazsalikommal/