A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát: A liszteket, a szódabikarbónát, sót elkeverjük.
Utána adjuk hozzá az összes többi hozzávalót. Én a sajtot is késes aprítóval aprítottam. Utána az aszalt paradicsomot és a bazsalikomot együtt. (lásd a fotókon)
A tésztát összegyúrjuk, pihentetés nélkül azonnal formázhatjuk.
Kis golyókat gömbölyítünk a tésztából. (Vigyázzunk, mert ha túl nagyok, akkor sütésnél összeérnek.)
A tallérsütőt bekapcsoljuk, 3,5-es fokozatra állítjuk.
A golyókat a tallérsütőbe tesszük, tetejét rácsukjuk, kissé lenyomjuk, így kilapul a tészta.
Készre sütjük. (Sütésnél a tallérok kicsit a felső lapra ragadhatnak, de egy lapos kés vagy lapos fakanál segítségével könnyedén leszedhetőek.)
Így járunk el az össze kis golyóval, míg ki nem sül a teljes adag.
Megjegyzés
Légmentesen záródó dobozban hosszan eltartható. Ebből a mennyiségből 250 db kis tallér jött ki, 700 g lett összesen.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/sajtos-taller-aszalt-paradicsommal-friss-bazsalikommal/