Hozzáadjuk a nedves anyagokat (tojás, langyos tej és joghurt).
Jól átgyúrjuk, dagasztjuk. Puha, de nem ragacsos tésztát kell hogy kapjunk. (Ha keménynek érezzük a tésztát, még egy kis tejet adunk hozzá. Nekem pont jó volt, nem igényelt több folyadékot.)
Kb. egy órára félretesszük kelni.
Tepsiket sütőpapírral béleljük.
Elkészítés:
Amikor kétszeresére nőtt a tészta, enyhén lisztezett nyújtólapra borítjuk, két részre osztjuk, az első adagot elnyújtjuk, majd megkenjük a túrótöltelékkel.
Viszonylag szorosan feltekerjük, úgy fordítjuk, hogy a vége a tekercsünk aljára kerüljön.
Éles késsel felszeleteljük.
Tepsire tesszük, helyet hagyva egymás mellett, mert kicsit megnőnek. A csigák széleit kicsit az ujjainkkal lenyomkodjuk, úgy hogy a közepe magasabb maradjon a csigáknak. Megkenjük a maradék tojásfehérjével.
A másik adag tésztát is téglalap alakúra nyújtjuk, majd nutellával megkenjük, feltekerjük, szeleteljük, tepsire tesszük, formázzuk. Tetejét megkenjük a tojásfehérjével.
A sütőt 170 fokra állítjuk, és még a hideg sütőbe tesszük a két tepsit.
A két tepsivel egyszerre 20-25 perc alatt készre sütjük.
Tálalás előtt porcukorral enyhén megszórhatjuk.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 2 tepsi csiga süthető.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/csiga-teljes-kiorlesu-lisztbol/