Főtt kukorica bográcsban
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • nagy bogrács és állvány
  • tüzifa
  • 10-20 cső kukorica étvágytól függően
  • víz
  • tálalásnál: só
Leírás
  1. A kukorica levelét leszedtem, a szép tiszta levelekkel a bográcsot kibéleltem.
  2. A haját és a külső, szárazabb levelit a komposztba dobtam, mert nincs rá szükség.
  3. A kukorica csöveket kettétörtem, mert így jobban elhelyezhető a bográcsban.
  4. Amikor belekerült az összes kukorica a maradék levéllel letakartam a csöveket.
  5. Felöntöttem friss vízzel, úgy hogy ellepje a kukorica csöveket és indulhat a főzés.
  6. Forrástól számítva kb. 30 percet főztük, roppanós, ízletes, édes főtt kukorica lett a végeredmény.
  7. Levében tartható, tálalás előtt szedjük tálcára.
  8. Evés közben ízlés szerint sózzuk.
Megjegyzés
Amikor 20 csövet főztünk, kb. 1 óra volt míg felforrt a víz, utána 30 perc már elég is volt a kukoricának. :-)
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/fott-kukorica-bogracsban/