Paprikás krumpli bográcsban
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • nagy bogrács és állvány
  • tüzifa
  • 10 szem krumpli
  • 3 szem vöröshagyma
  • zsír
  • pirospaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • víz
  • ízlés szerint virsli, kolbász
Leírás
  1. A tüzet megrakjuk, meggyújtjuk, a bográcsot megtisztítjuk.
  2. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, apróra vágjuk.
  3. A bográcsba egy kis merőkanálnyi vizet teszünk, erre kerül a zsír és a felvágott hagyma. (A víz azért kell, hogy ne égjen meg a hagyma.) A tűz felett só hozzáadásával megdinszteljük.
  4. Közben a krumplit megpucoljuk, megmossuk, hosszúkásra vágjuk. A paradicsomot és paprikát és megtisztítjuk. Virslit ízlés szerint kisebb-nagyobb darabokra vágjuk.
  5. Amikor zsemleszínű a hagyma, levesszük a tűzről, majd pirospaprikával fűszerezzük.
  6. Hozzáadjuk a krumplit, paradicsomot, paprikát, sót és vízzel felöntjük.
  7. Amikor a krumpli majdnem puha hozzáadjuk a virslit is és pár perc alatt készre főzzük az ételt.
Megjegyzés
A hagyma hamar zsemle színűre sült. Miután felöntöttem vízzel, majdnem 30 perc kellett neki, hogy forrni kezdjen. Kb. másfél óra alatt lett készen az ebédünk. :-)
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/paprikas-krumpli-bogracsban/