A tüzet megrakjuk, meggyújtjuk, a bográcsot megtisztítjuk.
A hagymát megpucoljuk, megmossuk, apróra vágjuk.
A bográcsba egy kis merőkanálnyi vizet teszünk, erre kerül a zsír és a felvágott hagyma. (A víz azért kell, hogy ne égjen meg a hagyma.) A tűz felett só hozzáadásával megdinszteljük.
Közben a krumplit megpucoljuk, megmossuk, hosszúkásra vágjuk. A paradicsomot és paprikát és megtisztítjuk. Virslit ízlés szerint kisebb-nagyobb darabokra vágjuk.
Amikor zsemleszínű a hagyma, levesszük a tűzről, majd pirospaprikával fűszerezzük.
Hozzáadjuk a krumplit, paradicsomot, paprikát, sót és vízzel felöntjük.
Amikor a krumpli majdnem puha hozzáadjuk a virslit is és pár perc alatt készre főzzük az ételt.
Megjegyzés
A hagyma hamar zsemle színűre sült. Miután felöntöttem vízzel, majdnem 30 perc kellett neki, hogy forrni kezdjen. Kb. másfél óra alatt lett készen az ebédünk. :-)
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/paprikas-krumpli-bogracsban/