A muffinformába papírt teszünk. (Én mindig teszek bele, mert félek, hogy papír nélkül nem jön ki, és a tálalása is gusztusosabb papírral mint nélküle.)
A száraz hozzávalókat kimérjük, összekeverjük.
Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a sárgabarack és csokoládé kivételével és egy szilikonkanál segítségével alaposan összekeverjük.
Vágül beleforgatjuk a kockára vágott sárgabarackot és csokoládét.
A tésztát a muffin formákba kanalazzuk, de nem teljesen tele, mert sütés közben kissé megnőnek.
Előmelegített sütőben 170 fokon, 15-17 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
A gyümölcspüré nálam maradék őszibarack, sárgabarack és szilva volt. Ezeket megpucoltam és botmixerrel pürésítettem. Ebből tettem két evőkanálnyit a tésztába. A maradékot kis vízzel felengedve, jégkockával lehűtve smoothie-ként megittuk, nagyon finom volt. Természetesen lekvárral is helyettesíthetjük a gyümölcspürét.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/sargabarackos-csokis-muffin-gluten-tej-es-cukormentes/