Sárgabarackos csokis muffin
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
10 db muffin tésztájához:
  • 100 g rizsliszt
  • 50 g kukoricaliszt
  • 50 g darált dió
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • csipet só
  • 2 "L" méretű tojás
  • 0,5 dl étolaj
  • 2 ek. gyümölcspüré vagy lekvár
  • 2-3 ek. eritrit
Belekeverni:
Leírás
  1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük.
  2. A muffinformába papírt teszünk. (Én mindig teszek bele, mert félek, hogy papír nélkül nem jön ki, és a tálalása is gusztusosabb papírral mint nélküle.)
  3. A száraz hozzávalókat kimérjük, összekeverjük.
  4. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a sárgabarack és csokoládé kivételével és egy szilikonkanál segítségével alaposan összekeverjük.
  5. Vágül beleforgatjuk a kockára vágott sárgabarackot és csokoládét.
  6. A tésztát a muffin formákba kanalazzuk, de nem teljesen tele, mert sütés közben kissé megnőnek.
  7. Előmelegített sütőben 170 fokon, 15-17 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
A gyümölcspüré nálam maradék őszibarack, sárgabarack és szilva volt. Ezeket megpucoltam és botmixerrel pürésítettem. Ebből tettem két evőkanálnyit a tésztába. A maradékot kis vízzel felengedve, jégkockával lehűtve smoothie-ként megittuk, nagyon finom volt. Természetesen lekvárral is helyettesíthetjük a gyümölcspürét.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/sargabarackos-csokis-muffin-gluten-tej-es-cukormentes/