A lisztet átszitáltam. Hozzáadtam a sót és az élesztőt, majd elkevertem.
Hozzáadtam a langyos vizet, olajat, elkevertem. Hozzákevertem a késes aprítóban összevágott bazsalikomos paradicsomot is.
Letakarva a konyhapulton 3 órát pihent.
Elkészítés:
A sütőt 230 fokra előmelegítettem.
A tésztát alaposan lisztezett nyújtólapra öntöttem és egy műanyag lapka segítségével kettéosztottam. Mindkét darabot téglalapszerűre egyengettem, feltekertem és megtekertem. Nehéz vele dolgozni, mert puha, lágy a tészta, közben is lisztezést igényel.
A kenyereket sütőpapírral fedett tepsire tettem, majd amíg a sütő melegedett a konyhapulton pihentek.
Amikor felmelegedett a sütő 20 percet 230 fokon sütöttem a kenyereket, majd 10 percet 190 fokon. Szép ropogósra sültek ezen idő alatt.
Rácsra tettem kihűlni őket.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/paradicsomos-bazsalikomos-gyokerkenyer/