Lecsó bográcsban
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 4-5 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 kg lecsó paprika
  • 1 kg paradicsom
  • 2-3 ek. sertés zsír
  • virsli, tojás ízlés szerint
Leírás
  1. A tüzet megraktuk, meggyújtottuk.
  2. A vöröshagymát, paradicsomot, paprikát megtisztítottuk, felesleges részeket eltávolítottuk, összevágtuk.
  3. A bográcsba 2-3 ek. vizet tettünk valamint a sertészsírt, erre került az összevágott hagyma és só, dinszteltük.
  4. Mire a paprikát is összevágtuk, tettük is rá a hagymára, majd együtt tovább dinszteltük. (Volt segítségem, így könnyen ment a munka. Sanyika 11 éves, ügyesen segített a darabolásban, keverésben.)
  5. Majd hozzáadtuk a paradicsomot és tovább főztük. Közben a tüzet folyamatosan tápláltuk, hogy ki ne aludjon, gyorsan elkészüljön a finom ebéd.
  6. Amikor majdnem készen volt a lecsó hozzáadtuk a félbe vágott virslit (10 db) , majd a felvert (10 db) tojást.
  7. Készre főztük. (Jó szaftos volt, így nem égett le a tojás sem, nagyon finomra sikerült.)
Megjegyzés
Nem főzöm teljesen puhára a paprikát, mi így szeretjük. (Elég sok levet eresztettek a zöldségek, úgyhogy jó mártogatós lett.)
Merőkanalunk nem volt, így egy bögrével szedtük a finom lecsót, friss kenyérrel tálaltuk, tunkoltuk.
Ez a mennyiség étvágytó függően 6-7 felnőttnek elegendő.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/lecso-bogracsban/