Gluténmentes házikenyér
Munka:
Várakozás:
Összesen:
- 250 g gluténmentes lisztkeverék
- 1 kk. (4 g) himalaja só
- 1 ek. tökmag
- 1 ek. szotyi
- 1 ek. szezámmag
- 3 ek. (35 g) frissen csavart citromlé
- 250 ml langyos víz
- 1 ek. liszt
- 1 ek. olvasztott kókuszolaj
- szezámmag szóráshoz
- A szárazanyagokat egy műanyag tálba kimértem, összekevertem.
- Hozzáadtam a vizet és a frissen csavart (átszűrt) citromlevet.
- A tésztát összekevertem, majd 2-3 percig dagasztottam.
- Félretettem 5 percet pihenni.
- Majd lisztes felületen ízlés szerint megformáztam. Hosszúkásra.
- Tetejét olvasztott kókuszolajjal megkentem, szezámmaggal megszórtam.
- Sütőpapírral fedett tepsire tettem, 20 percig pihentettem. Közben a sütőt 180 fokra előmelegítettem.
- Végül 45 percet sütöttem a kenyeret 180 fokon, majd 10-15 percet 200 fokon, míg szépen megpirult.
- Rácsra tettem hűlni.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/glutenmentes-hazikenyer/
3.5.3251