Gluténmentes házikenyér
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
Tésztához:
  • 250 g gluténmentes lisztkeverék
  • 1 kk. (4 g) himalaja só
  • 1 ek. tökmag
  • 1 ek. szotyi
  • 1 ek. szezámmag
  • 3 ek. (35 g) frissen csavart citromlé
  • 250 ml langyos víz
Formázáshoz:
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek. olvasztott kókuszolaj
  • szezámmag szóráshoz
Leírás
  1. A szárazanyagokat egy műanyag tálba kimértem, összekevertem.
  2. Hozzáadtam a vizet és a frissen csavart (átszűrt) citromlevet.
  3. A tésztát összekevertem, majd 2-3 percig dagasztottam.
  4. Félretettem 5 percet pihenni.
  5. Majd lisztes felületen ízlés szerint megformáztam. Hosszúkásra.
  6. Tetejét olvasztott kókuszolajjal megkentem, szezámmaggal megszórtam.
  7. Sütőpapírral fedett tepsire tettem, 20 percig pihentettem. Közben a sütőt 180 fokra előmelegítettem.
  8. Végül 45 percet sütöttem a kenyeret 180 fokon, majd 10-15 percet 200 fokon, míg szépen megpirult.
  9. Rácsra tettem hűlni.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/glutenmentes-hazikenyer/