A zöldbabot vízben feltesszük főni. Sózzuk és 1 babérlevelet adunk hozzá.
Kb. 15 perc múlva hozzáadjuk a tisztított, kockára vágott krumplit.
Amikor a krumpli is megpuhult, a főzeléket habarjuk.
Egy kis tálba joghurtot vagy tejfölt és lisztet teszünk, csomómentesre keverjük, hozzámerünk a főzelék levéből, elkeverjük (ha esetleg csomós habverővel vagy botmixerrel simára keverjük) majd az egészet a főzelékhez öntjük és pár perc alatt készre forraljuk.
Még pár percig forraljuk, besűrítjük. Közben ízlés szerint cukorral és ecettel ízesítjük.
Megjegyzés
Feltétnek sokféle finomság kerülhet mellé vagy a tetejére: sült virsli, sült kolbász, fasírt, sült hús, pörkölt, tükörtojás, rántott párizsi... Ez a mennyiség 2 nagy adag lett.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/habart-zoldbabfozelek/