Habart zöldbabfőzelék
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 1 csomag fagyasztott zöldbab (360 g)
  • 1 szem krumpli (250 g)
  • 0,8 liter víz
  • 2 kk. só
  • 1 db babérlevél
  • 3-4 ek. natur görögjoghurt vagy tejföl
  • 2 ek. liszt
  • 1 kk. cukor
  • ízlés szerint ecet
Leírás
  1. A zöldbabot vízben feltesszük főni. Sózzuk és 1 babérlevelet adunk hozzá.
  2. Kb. 15 perc múlva hozzáadjuk a tisztított, kockára vágott krumplit.
  3. Amikor a krumpli is megpuhult, a főzeléket habarjuk.
  4. Egy kis tálba joghurtot vagy tejfölt és lisztet teszünk, csomómentesre keverjük, hozzámerünk a főzelék levéből, elkeverjük (ha esetleg csomós habverővel vagy botmixerrel simára keverjük) majd az egészet a főzelékhez öntjük és pár perc alatt készre forraljuk.
  5. Még pár percig forraljuk, besűrítjük. Közben ízlés szerint cukorral és ecettel ízesítjük.
Megjegyzés
Feltétnek sokféle finomság kerülhet mellé vagy a tetejére: sült virsli, sült kolbász, fasírt, sült hús, pörkölt, tükörtojás, rántott párizsi...
Ez a mennyiség 2 nagy adag lett.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/habart-zoldbabfozelek/