Gyümölcs-szelet
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 2 db érett banán (240 g volt héj nélkül)
  • 130 g aszalt füge és datolya vegyesen
  • 100 g szezámmag
  • 30 g zabpehely
Leírás
  1. A banánt megpucoljuk, pürésítjük.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott fügét és datolyát. (Én késes aprítóval aprítottam össze.)
  3. Végül belekeverjük a szezámmagot és a zabpelyhet.
  4. Sütőpapírral fedett tepsibe simítjuk, kb. 20 x 25 cm téglalap alakúra egyengetjük.
  5. Kb. 25 percet 150 fokos sütőben sütjük.
  6. Kicsit hűlni hagyjuk majd 5 x 5 cm-es szeletekre vágjuk.
  7. Végül még kb. 25 percig 110 fokon szárítjuk.
  8. Amikor teljesen kihűlt (a második sütés, szárítás közben összeragadhatnak a szeletek) még egyszer daraboljuk.
  9. Nem tesszük légmentesen záródó dobozba, mert a nedvességtartalma miatt megpenészedhet.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből 20 db 5 x 5 cm-e gyümölcs-szelet lesz. Természetesen másfajta aszalvánnyal vagy másfajta maggal is elkészíthető.
Egyetlen egy kis hibája volt, a sütőpapírt kicsit nehezebben, de azért le tudtam szedni róla.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/gyumolcs-szelet/