Hal steak
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • hal
  • pici olaj vagy olíva olaj
Leírás
Előkészítés:
  1. A halakat megmossuk, ha szükséges daraboljuk. A vastagabb részeket használjuk, a vékonyabb rész mehet egy későbbi halászlébe a fagyasztóba. (Ha konyhakész halat veszünk, akkor nincs sok dolgunk vele. A Metró áruházban egész évben beszerezhető, sokféle friss és fagyasztott hal. Mi ott szoktunk vásárolni, na meg persze horgászni, de az inkább halászlének és ropogósra sütött halnak való.)
  2. A halszeletek mindkét oldalát sózzuk, minimum egy órát a sóban állni hagyjuk.
  3. Ezen idő alatt a halat átjárja a só és szoba hőmérsékletű lesz maga a halhús. (Ez fontos, ne tegyük vissza a hűtőbe a halat, ne hidegen süssük, mert pl. a tonhal belseje akkor hideg maradhat.)
Elkészítés:
  1. Pár csepp olajat forrósítunk, és a halak mindkét oldalát pár perc alatt ropogósra megsütjük.
  2. A tonhal belseje maradhat kissé rózsaszínes, aki szereti.
Megjegyzés
A képek között tonhal, lazac és sügér is megtalálható. Mindhármat nagyon szeretjük.
Köretként szinte bármit adhatunk, kinek mi a kedvence. Friss saláták, burgonyapüré, rizs, sült krumpli, párolt zöldségek, majonézes saláták.
A lazac zsíros hal, a serpenyőt csak felforrósítom, zsiradék nélkül teszem rá a lazac szeleteket, sütés közben kisül belőle a zsír egy része.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/hal-steak/