Házi müzliszelet - csokis
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 160 g méz
  • 80 g zabpehely
  • 20 g natur puffasztott rizs
  • 10 g kókuszreszelék
  • 100 g csokifondü vagy csokicsepp
Leírás
  1. A sütőt 150 fokra előmelegítjük.
  2. A mézet meglangyosítjuk.
  3. A hozzávalókat alaposan összekeverjük, sütőpapírral fedett tepsibe öntjük. (18 x 24 cm)
  4. Vizes kanállal (kissé ragad a méz miatt, ezért vizezzük a kanalat) alaposan lenyomkodjuk, tömörítjük.
  5. Végül előmelegített sütőben 150 fokon, 20-25 perc alatt készre sütjük.
  6. Tepsiben hagyjuk kihűlni, amikor kihűlt lehúzzuk róla a sütőpapírt és szeleteljük.
Megjegyzés
Ebből az adagból 12 db 9x4 cm-es müzliszelet lesz.
Szeletelésnél (természetesen vágódeszkán) egy nagy, éles, széles pengéjű késre lesz szükségünk, amivel úgy tudjuk felvágni a müzlit, hogy a kést rányomjuk, nem húzgáljuk. Én vonalzóval kimértem a szeleteket, így szeletelés után szép egyformák lettek. Légmentesen záródó dobozban napokig eltartható.
Belga csokifondüvel készítettem, ami a meleg méztől megolvadt, így az egész massza kellemesen csokis lett.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/hazi-muzliszelet-csokis/