Uborkasaláta
Munka: 
Várakozás: 
Összesen: 
 
Hozzávalók
  • 5 db kígyóuborka
  • 1 ek. himalája só
  • 3 ek. cukor
  • 4 ek. 10 %-os ecet
Leírás
  1. Az uborkát megmosom, héját eltávolítom, karikára gyalulom.
  2. Sózom, és alaposan elkeverem. Minimum fél órát áll a sóban, ez alatt levet is ereszt, többször átkeverem.
  3. Ezután hozzáadom a cukrot, többször átkeverem, ismét fél órát várok.
  4. Végül hozzáadom az ecetet, alaposan elkeverem.
  5. Minimum 2 óra kell neki, mielőtt fogyasztjuk, de finomabb ha hosszabb időt áll, akkor teljesen jól össze is érnek az ízek.
Recipe by mókuslekvár.hu at https://www.mokuslekvar.hu/uborkasalata/